Endring av knekkpunkt i innskuddsbasert tjenestepensjon

Endringen trer ikke i kraft før 1.1. 2017 men jfr. bestemmelser i Presse- og Medieoverenskomsten skal endringer i tjenestepensjon forhandles med de tillitsvalgte. Endringer i tjenestepensjon skal forhandles med en har 15 måneders oppsigelsesfrist og det betyr at dette må være ferdig forhandlet før 1. oktober 2015. Endringen trer ikke i kraft før 1.1. 2017 men jfr. bestemmelser i Presse- og Medieoverenskomsten skal endringer i tjenestepensjon forhandles med de tillitsvalgte. Endringer i tjenestepensjon skal forhandles med en har 15 måneders oppsigelsesfrist og det betyr at dette må være ferdig forhandlet før 1. oktober 2015. Endringen trer ikke i kraft før 1.1. 2017 men jfr. bestemmelser i Presse- og Medieoverenskomsten skal endringer i tjenestepensjon forhandles med de tillitsvalgte. Endringer i tjenestepensjon skal forhandles med en har 15 måneders oppsigelsesfrist og det betyr at dette må være ferdig forhandlet før 1. oktober 2015.

Vi har laget et verktøy hvor den enkelte kan se hvor stor del av lønnen man får et lavere pensjonsinnskudd på og hvor mye dette bør kompenseres i form av lønnstillegg.

Utregningene er basert på følgende innskuddsordninger:

• 4 % innskudd på lønn mellom 1 og 4 G og 7 % innskudd på lønn mellom 6 og 12 G

• 5 % innskudd på lønn mellom 1 og 4 G og 8 % innskudd på lønn mellom 6 og 12 G

I begge tilfeller beregnes effekten av at man får laveste prosentsats på inntekt mellom 6G og 7,1 G

Det er også åpnet for at man skal kunne få pensjonsinnskudd på inntekt fra første krone og ikke bare på inntekt over 1 G (kr. 90.068.-)

Dette medfører økt pensjonsinnskudd på kr 3.602.- pr år ved innskudd på 4 og 7 prosent og en økning på kr 4.503.- hvis innskuddene er på 5 og 8 prosent.

Merk! Dette må i så fall gjelde alle og kan ikke kun gis til de som får et lavere pensjonsinnskudd som følge av endringer i knekkpunktet.

Hent verktøy for beregning her.

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?
Powered by Labrador CMS